“Emek, Eşitlik ve Kardeşlik İçin Alanlardayız!”
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, yeryüzünün dört bir yanında emeğin kutsallığını, adalet ve özgürlük talebini haykıran milyonların ortak sesidir. Bu tarih, sadece bir anma günü değil, aynı zamanda emekçilerin alın teriyle kurdukları hayatın, insan onuruna yaraşır bir yaşam talebinin ifadesidir.
Demokratik Pomak Hareketi olarak bizler;
Toplumsal eşitlik, özgürlük ve barış temelinde bir yaşamı savunuyor; emekten, halktan ve adaletten yana tüm mücadelelerin bir parçası olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz.
Bugün; ekonomik krizin, işsizliğin, güvencesiz çalışmanın, yoksulluğun ve sosyal adaletsizliğin derinleştiği koşullarda, halklarımızın haklarına, kimliğine ve kültürel varlığına yönelik baskılar da artmaktadır. Biz Pomaklar, bu toprakların vazgeçilemez halklarından biri olarak, kendi kimliğimizle var olmak, kendi dilimizde konuşmak ve emeğimizle insanca yaşamak istiyoruz.
1 Mayıs’ta tüm Pomakları ve Pomak dostlarını,
bulundukları kentlerdeki 1 Mayıs alanlarında,
emekçilerin ve ezilen halkların yanında omuz omuza durmaya çağırıyoruz.
Sadece kendi haklarımız için değil; birlikte yaşadığımız tüm halkların eşitliği, özgürlüğü ve kardeşliği için, bu mücadelenin parçasıyız.
Kimliklerin inkâr edilmediği, emeğin sömürülmediği, doğanın talan edilmediği, demokratik ve çoğulcu bir geleceği hep birlikte kurabiliriz.
Da ŽivePrvi Jočku
Yaşasın 1 Mayıs!
Yaşasın emek, özgürlük ve halkların kardeşliği!
Demokratik Pomak Hareketi 1-05 -2025




