Referandum tavrımız açık ve net ” NE ” diyoruz.

– Posted on Mart 8, 2017

NEDEN HAYIR DİYORUZ!

Bir referandum sürecine daha girdik. Bu süreç ilk görünümü ile Anayasanın Reforme edilmesi görülmektedir. Refarandumun yapılma tarihinin belli olmadığı günlerde dahi gerek 18 maddenin tartışılmaya başlanması, gerek tartışacak tarafların keskin ve köşeli acıklamalara başvurmaları Reforme edilecek bir anayasadan öte başka şeylerin amaclandıgı anlaşılmaktadır.

REFERANDUM SÜRECİNDE SIK SIK GÖRECEGİMİZ ŞEY FİLİN TARİFİ OLACAKTIR.

Görünen o ki Hayır Cephesi epeey coklu ve renkli olacak. Milliyetcilerden, Ulusalcılara, Faşistlerden Sosyalistlere, Nasyonalistlerden Enternasyonalistlere, Sosyal Demokratlardan liberal Demokratlara oradan Merkez Sagda olanlara kadar.

Bahsedilen kesimlerin kimi TC nin bekasından bahsederek Hayır diyecek, Kimi Bayragın inmeyecegini söyliyerek Hayır diyecek. Kimi Egede cakıl taşı bile vermeycegini haykırarak hayır diyecek.
Daha şimdilerde bile Yüce Türk Milletinin bölünmez bütünlüğü için cagrı yapıp Hayır sesini yükseltenlerle, gercek Başkanlığın bir sistem oldugunu altının doldurularak yapılmasıyla anlam bulacını söyleyip 18 maddenin Başkanlık sistemi olmayıp tek adam sistemi oldugu icin Hayır diyenler mevcut. Örnekler şimdiden o kadar cokki.

OLUŞACAK TARİF DENİZİNDE FİLİN PARMAKLARINA DOKUNUP İŞTE FİL BU MU DİYECEGİZ.
Yada dokundugumuz şeyi tanımlayamayıp ,irkilerek, korkarak hızla kuytu, tarafsız bölgelere, sessiz, sakin ,suskun diyarlara mı cekilecgiz. Yoksa dokundugumuz Parmaklara Bakarak bizim Filimizin Parmaklardan ibaret olmadıgını söyleyebilecekmiyiz.

BÖYLESİ DENEYİMLERE POMAK TOPLUMU TOPLULUKLARI ALIŞIKMI?
Hayır demekle başlıyalım. Pomak toplumu yada toplulukları Türkiyedeki Demoratik Mücadele süreclerine kendi cıkarları acısından yaklaşacakları bir kollektif önderligi olmadıgı için Kendilerine yabancılaştıkları ölcüde, Başkalaştıkları oranda acıkcası Türkleştikleri kadar düzene dahil olduklarını hissedebildiler ve Demokratik Mücadele süreclere kişi olarak dahil olabilmişlerdir.

YA PEKİ BU SÜREÇTE DEMOKRATİK POMAK HAREKETİN TARİFİ NEDİR?

Kısa olan gecmişimizde ki tavırlarımız göz önüne alınarak şöyle dememiz mümkün.
Türkiyenin Demokratikleşmesiyle şekil alabilen Demokratik Pomak Hareketi aktif Demokratik Mücadeleyle özdeşleşen Tavrı Kocaman Bir HAYIRDIR.

Bu arada Pomaklara kapalı kapılar ardında verilecek vaatler, Pomak Topluluklarına İmalı sözlerle bilinmezlikler le süslenmiş cazip mırıldanışlarada ihtiyacımız yok. Cünkü Dünya İnsanlık tarihine baktıgımızda kandırılmış halkların Anti demokratik iklimlerde nefes bile alamadıkları örnekleriyle doludur..

AZ OLSUN BİZİM OLSUN AMA DEMOKRATİK ORTAMDA OLSUN.
Dilimizin korunup, kollanması, gelişmesi adet ve ananelerimizin korunmasının teminatıdır. Dilimiz yok olmadıkça Tarihimizi birbirimize aktaracağımızdan dolayı Demokratik Pomak Hareketinin Mihenk taşı Pomak dilidir.
Referandum sürecinde vadedilecek yıgınla belirgin olmıyan şeye EVET demektense Demokratik bir hak olarak hakedeceğimiz bir Pomak dilinin yaşama ikliminin oluşmasına evet diyecegimiz aşikardır.
Bundandır ki Referandum süresince yüksek sesle HAYIR diyoruz.

BOGULMAK İSTENECEK SESLER.
18 maddenin Refare edilme sürecinde bir sürü itirazlar duyacagız. Bu tek tek itirazlar bu genelde tüm Demokrasi güclerinin kafasını karıştırmaya yönelik olduğu kadar Türkiyede yaşayan Halkların bilincini bulandırmaya yönelik olacaktır. Bu kafa karışıklıgı Pomak Topluluklarında daha da yoğun olacaktır.

“Türkce Konuş cok Konuş diyerek” Refandum sürecine dahil olacak bazı kesimler sırf bu vurgularıyla hayır kampanyasında olurken, Kendi dilini yaşatmaya calışan yaygınlaştırmaya ugraşan bizler nasıl yanyana olacagız.
Turkiyede yaşayan Halklara Tahammül edemeyip sacma sapan “Türk boyları” icat edip oraya tıkıştıran, Irkcı kaygılarını Refarandum sürecinde hastalık boyutunda oraya buraya yayacak olanlarla nasıl yanyana duracağız.

Referandum süresince 18 maddeye karşı olmak diger olanlarla aynı ideolojik, politik, ahlaki olmak anlamına gelmez Bizlerin kaygısı Türkiye Demokrasisidir Bu kaygıdan dolayı HAYIR diyecegiz, İnsani olarak ahlaki cöküş icinde olanlara iki kere üc kere HAYIR diyecegiz ve onlarla Demokrasi mücadelesinde karşı karşıya oalacagız.
Dönem dönem Lozan anlaşmasını burnumuza sokarak refarandum sürecine hayır diyerek katılacak kesimlerle karşılacagız. Bunların hayır demesi biz Demokratik Pomakları bazı uyanıkların Tersten okuyarak yorumlaması bizleri başka bir milletin Irkcısı yapmaz.

Bizce tüm halkların kendi dilini konuşup yaygınlaştırmaları kültür ve yayın alaanlarında kullanmaları demokratik bir haktır ve Lozan anlaşmasıyla zaten sabittir. Irkcıların Lozan anlaşmasını putlaştırmalara kendi işine gelen maddeleri totemleştirip halkların gözüne gözüne sokmaları bu gercegi degiştirmez. Bizler Lozan anlaşmasının Demokratik maddelerinin uygulanacagı bir Demokratik Türkiyenin oluşması icin Tek adam diktasını getirecek sisteme HAYIR diyoruz.

Bazı kesimler Halisinasyon sanrılarını daha fazla kesimlere ulaştırmak için,”Evet” çiler 18 madde ile Eyalet sistemi getireceklermiş Propagandasına agırlık vereceklerdir.
Birileri daha şimdilerde kulaklarımıza fısıldaamaya başladılar bile “senin onlarla, oralarda işin ne” diye.
18 madde ile merkezi yogunlaştırdıkca yogunlaştıranlar, neredeyse kara delige dönüştürmeye calışanlar “Eyalet sistemini ” gizli gizli planlıyorlar. Herkez saf bi tek onlar akıllı onlar sanki.

18 madde Kara delik misali tek adama yogun yetki, bol bol icraat, istemediği kadar yaşama yüklüyor ama”Eyaletleree bölünmek” istemiyenler bu müthiş tespitten dolayı hayır diyorlar . İyi hayırlı olsun… demekten başka bir şey diyemiyormuyuz.

Diyoruz zaten 18 maddeyede Irkcı önyargılarada HAYIR diyoruz hemde iki defa üç defa Hayır diyoruz.

Biz zaten Merkezin Ankaradaki yogunlaşmasından bıktık usandık, Ankaradaki bürokrat sokak ismimize karışıyor, lokantanın acılışını kapanışını belirliyor, Çarşı pazarda başkaca bir dili duymasınlar telaşa kapılıyorlar, fiii tarihinden kalmış kanunları yürürlüge sokuyorlar, Tonlarca vergi toplayıp Ankaranın civarında konuşlanan uyanıklara, yandaşlara, küfürbazlara hulüfe olarak dagıtıyor.

YERELLER GÜCLENMELİ DEMOKRASİ KAZANMALI.
Yerel yönetimlermi güclenecek, Vilayetlerin tavrı, tarzı. yönetimimi güclenecek, Eyaletlermi yerelleri güclendirecekcek buna Türkiyedeki Demokrasi gücleri konuşur tartışır karar verebilir ancak. Kocaman kafaların icindeki Irkcı Beyinlerin ürettecegi Patojenik sanrılar degil.

BU TOPRAKLARDA YAŞAN TÜM HALKLARIN VE TOPLUMSAL KESİMİN CIKARLARI DEMOKRATİK BİR TÜRKİYEDİR.
18 Maddenin Refarandumla onaylanması halinde, Halihazırda Obruk halindeki tek adam fiili sisteminden, Kara Delik haline dönüşmüş, bilinen tüm enerji biçimlerini emen,tüm maddeleri sömüren bir kara delik haline dönüşmüş tek adamlılığa bürünecektir.
Bununonaylanması yani EVET in çoğalması için her şey yapılacak her yöntem denenecektir.

KAFA BULANIKLIGI: BOYKOT ETSENE ZİHİN BULANIKLIGI. SEN KARIŞMA SANA NE.

EVET oylarının cogalması yöntemlerinden biride Demokratik güclerin kafasını bulandırmak, Halkların bilincini bulandırmaktır. En güzeli Demokrasi güçleriyle Halkları karşı karşıya getirip yanda seyre bakmaktır.
“Irkcılarla, Türkçülerle, Faşistlerle, Düzenbazlarla, Katliamcılarla,Ergenekoncularla, Gladyoyla, Derin devletle vb ne işin var ” diyenler türedi bile. Demokrasi güçlerini sessiz köşelere,suskun mahallere mahkum edip o dipsiz kuyularda dilsiz şeytanlıgı oynamaya davet edenler faaliyetlerine başladı bile.

18 MADDELİK ANAYASA DEGİŞİKLİGİ REFARANDUMUNDA HAYIR OYU VERMEYE CAGIRIYORUZ!
Biz Demokratik Pomak Hareketi olarak Türkiye Demokratik Hareketinin bir parcası olması vasfıyla mevcut, süregiden Anti Demokratik yönetim düzenini onaylamamakla birlikte Kara Delik haline dönüşecek tek adamlıga karşı cıkmak için Tüm Pomak Topluluklarını 18 maddelik anayasa degişikligi referandumunda HAYIR tercihinde bulunmaya çağırıyoruz.

Demokratik Pomak Hareketi

About Post Author

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail