TRAKYA TOPRAKLARI SİNSİCE EL DEĞİŞTİRİLİYOR

Kredi kartlarıyla “cırt-cırt” harcanan geleceğimizdir.
Bugünlerde Trakya’daki topraklarımızın sinsice el değiştirmekte olduğunu üzüntüyle izliyoruz.
Hatta tüm tasarruflarımızı, kredi kartı oyunuyla bilinçsizce harcatan, mazlum milletimizin düşürüldüğü oyunu da görmemek mümkün değil!
Kredi kartlarıyla “cırt-cırt” harcanan, daha kazanılmamış emekli ikramiyeleri,
Banka borçlarını ödemek, ele güne rezil olmamak için, “kızanların hatırına” satılan kayın pederlerin, kayın validelerin daireleri, tarlaları.
Çift maaş çalışıp zar zor biriktirilen paraların iş bilmez damatlarca, global sermayenin “bayilik” oyunlarına kurban edildiği günümüzde:
Tarihi yargılamak adına yeniden mahkemeler kurmak isteyen, radyo, televizyon ve gazetelerde boy gösteren sözüm ona con-con aydınlarını (!),
Küresel sermayenin kuklaları günümüzün Mustafa Reşitlerini, Damat Feritlerini, Şehzade Faruklarını…
Deşifre etmek gerekiyor yine bugünlerde tekrardan;
Anlayabilene! …
Dilerseniz bu yazımı “fıkra” niyetine okuyabilirsiniz, “sivrisinek” misali…
Umarım her şey daha güzel olacak ve batı emperyalizminin bu defa ki 1838 Balta Limanı’nda başlayan küresel sömürü oyununa o kadar kolay boyun eğmeyeceğiz.
KÜÇÜK VE ORTA BÜYÜKLÜKTEKİ ÇİFTÇİLERE OPERASYON YAPILIYOR
Ürün ve girdi fiyatlarındaki bu dengesiz gelişim, çiftçiyi tarım yapmakta zorlamaktadır. Mazot ve gübrenin çok pahallı olması üretim maliyetlerini daha da arttırıyor. Buna ek olarak piyasanın tüccarlara terk edilerek çiftçinin ürün fiyatları konusunda yalnız ve savunmasız bırakıyor. Girdi ve ürün politikalarında bu ısrara devam edilmesi küçük ve orta ölçekli üretim yapan çiftçilerin tarımdan uzaklaştırılmasına neden oluyor ya da sağlıyor da diyebiliriz, Ethem Sancak’ın “Tarım Köylülüğün elinden alınmalı” sözünü hatırlarsınız”. Böylelikle piyasa mekanizmasıyla tarım topraklarının büyük firmaların ve çiftçilerin elinde toplanması sağlanıyor. Burada açık açık yıllardır küçük ve orta ölçekli üretim yapan çiftçilere piyasa mekanizması aracılığıyla operasyon yapıldığı aşikardır.

About Post Author

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail