Papatya Çayı

 Papatya Çayı, Faydaları ve Hazırlanışı

Mikropları öldürdüğü için ağız ve  boğaz enfeksiyonları için gargara yapmak faydalıdır.

Sakinleştirici özelliği vardır.Bundan dolayı  depresyon gibi hastalıklarda psikoterapi ile birlikte alternatif tedavi yöntemi olarak uygulanabilir.Stresle başa çıkmak için birebirdir. Rahatlık verir ve uyku sorunu yaşayanlara iyi gelir.

Cilt bakımından çayı cilde pamukla tonik olarak kullanılabilir.

Kullanım Şekli

Tam banyo için dört avuç dolusu, yüz veya saç yıkamak için bir avuç dolusu papatya çayı haşlanır. 10 dakika demlendikten sonra banyo suyuna eklenir. Suyu banyo suyuna katılırsa cildi tazeler ve saçlara parlaklık verir.

Bir bardak kaynar süt, bir yemek kaşığı dolusu çiçeğin üstüne dökülür, demlenmesi için 8-10 dakika beklenir ve posası süzüldükten sonra sıcak sütle kompresler yapılır.

Yağ, merhem, çay, tonik ve sabun şekliyle kullanılabilir. Piyasada hazır olarak tüm türlerini bulabileceğiniz gibi kendinizinde  yapma olanağınız vardır.

Papatya yağı ağrı tedavisi için kullanılır. Özellikle çocuk ve bebeklerdeki karın ağrısında papatya yağı ısıtılıp karna masaj yapılırsa faydası görülür.

Yan Etkileri

Papatyalar çok fazla türe sahip, geniş yelpazeli çiçeklerdir ve fiziksel olarak da birbirlerine çok benzerler. Bu yüzden tüketim için, uzmanları tarafından, doğru türün, doğru şekilde, doğru mevsimde toplanması şarttır. Çünkü her türü, o kadar da masum değildir.

Şeker hastalığı tedavisinde kullanılan ilaçlarla birlikte tüketilmesi halinde çok düşük kan şekerine neden olabilir.

Papatya çayı uyku getirdiği için dikkat gerektiren aktivitelerden önce kullanılmaması gerekir. Sinir sistemine etkisi yüzünden aşırı derece de uzun süreli tüketimi tavsiye edilmez.

Östrojen hormonuna benzer etkiler yaptığı için geçmişte hormon bozukluğu olan kadınların doktorlarına danışmaları gerekmektedir.

Özet

İki kahve kaşığı papatya çiçeği demliğe konur ve üzerine 300-400 ml kaynar su ilave edilerek 3-7 dakika demlemeye bırakılır. Hazırlanan çay süzülerek içilir.

Tıbbi aromatik bitkiler

About Post Author

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail